Så feil kan en mamma ta

På vei hjem fra barnehagen blir A og M tilbudt tørket mango av en av de andre foreldrene i barnehagen. Jeg lar M svare for seg selv, og han takker høflig ja. Før A i det hele tatt har fått med seg hva som er i gjære har jeg allerede takket nei for henne. «Det er ingen vits å gi det til A, det blir bare å kaste bort maten». En mamma kjenner jo tross alt sitt barn.

Vi går videre og A oppdager at M og de to andre barna vi tar følge med har fått tørket mango. «A få nam-nam» begynner hun å mase. Hun gjentar setningen flere ganger, og jeg vifter det bort. «Hun kommer ikke til å spise det». Flink mamma som ikke bøyer unna for mas.

M og de to andre barna blir tilbudt mer tørket mango, og nå er A på offensiven. Hun styrter bort til M som har fått sin andre bit med tørket frukt, og tydeligvis er forsynt. «Denne kan du få» sier han til A som gladelig tar i mot. Ikke overrasket mamma, A pleier å bli veldig glad for å få mat, også blir den liggende i hånden hennes til den må skyldes vekk ved neste håndvask.

Men ikke denne gangen. A putter det tørkede mangoflaket i munnen. «Nam-nam». Hun biter av og tygger. «Nam-nam». Vi kommer hjem og halve mangoflaket er borte. Det er i munnen til A på vei ned i magen. Og hun vil ha mer! Gjett om mamma er stolt og overrasket. Og litte granne flau over at jeg neste lot denne muligheten unnslippe. Nå kan jeg føre opp en ting til på matlisten til A. Heldigvis tar mammaer feil i blant!

MANGO

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s