En helt vanlig mamma

Som liten trodde jeg at alle som ble foreldre til kronisk syke barn var spesielt utvalgte mennesker. Jeg opplevde dem som varme medmennesker med stor omtanke for andre. De møtte alle rundt seg med omsorg og kjærlighet, og de var ekstra tålmodige. De var overmennesker som kunne takle alt, til og med å få syke barn. Den tanken har jeg holdt på i underbevisstheten, og skjøvet vekk det faktum at jeg – et helt vanlig menneske – kunne bli mor til et barn som var veldig sykt.
Da jeg fikk en datter med et sjeldent syndrom for snart tre år siden, slo realiteten meg hardt i magen. Jeg var på ingen måte laget for å takle det. Jeg var ikke mer egnet enn andre foreldre, og jeg var over hodet ikke forberedt på verken å stå i den følelsesfulle stormen som kom da A ble født, eller på å ta konsekvensene av å ha et kronisk sykt barn.
Jeg vet at mine barndomstanker rundt foreldre til syke barn var en svært naiv tanke, som selvfølgelig ikke har noe med realiteten å gjøre. De barna vi får er de barna vi skal elske og oppdra – uansett. Når det er sagt, så var det uten tvil noe som skjedde inni meg da jeg ble mor til A. Alle sansene mine ble forsterket. Dypet ble dypere, lyset ble lysere, bekymringene ble tyngre og gledene ble større. Livet ble både enda mer sårbart og enda viktigere å leve. Jeg har (dessverre) ikke fått superkrefter eller blitt et overmenneske. Jeg er bare en helt vanlig mamma, og det må være godt nok.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

8 svar til En helt vanlig mamma

 1. Jorunn Ravnevand sier:

  Herlige og gode tanker fra en herlig mamma:)

  Liker

 2. Joanna sier:

  :,) Det var fint! Det er vanskelig å forestille seg…

  Liker

 3. Vibeke Onstad sier:

  Så mange fine tanker. 🙂
  Du er absolutt et varmt menneske med mye omtanke for alle rundt deg. I andres øyne er du en supermamma som virker som takler alt.
  M og A er veldig heldig som har deg.
  Mange klemmer til dere alle. 🙂 💕

  Liker

 4. Pia sier:

  Nydelig! Og takk – det var dette jeg trengte å høre i dag. Jeg er en helt vanlig mor, og det er godt nok! Ønsker deg en velsignet glad dag ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s